Martinova cesta Grantonem

Rád bych se s Vámi podělil o svou zkušenost s Grantonem. Myslím si, že za více než 4 roky se jedná o relevantní pohled.

S Grantonem jsme kolem sebe kroužili delší dobu, poprvé jsme byli v kontaktu v březnu 2020. Jednalo se tehdy o potenciální spolupráci, ale konkurence byla se zpětnou vazbou o den rychlejší. Granton to přesto neodradilo – a od té doby jsme spolu byli v kontaktu. Pokaždé to byla příjemná konverzace. Za ty dva roky Granton ušel dlouhou cestu a když slavil v roce 2022 deset let od svého vzniku, přišla nabídka na spolupráci. Nastoupil jsem jako externí konzultant na projekt pro klienta. Byla to pro Granton velká příležitost, kdy k tomuto klientovi dodal několik odborníků pro projekt na nový hypoteční systém.

Na rozdíl od jiných projektů, na kterých působím, se Granton zajímá, jestli je spokojený nejen
klient, ale i konzultant. Nebývá to standardem a vnímám to jako přidanou hodnotu. Zároveň, pokud je to potřeba, Granton mi pomáhá najít i nový projekt. To se stává v případě konce alokace na projektu, případně při zájmu o kariérní posun.

Jednoho dne došlo v tomto i na mou osobu. Dokud vše funguje, jak má, všechno je zalité sluncem. Když ale dojde na lámání chleba a vyvstane problém, co pak? V mém případě nastal ten problém, že skončila alokace na projektu. Tady se uplatnila další role Grantonu, který mi aktivně začal nabízet spolupráce vyhovující mému profilu. Naskytla se příležitost kratšího transformačního projektu, kde jsem působil jako analytik s přesahem do role projektového manažera. Šlo sice o práci mimo mou hlavní odbornou doménu úvěrových procesů, ale
Granton mi formou konzultací doplnil dostatečnou odbornou znalost.

Konec tohoto půlročního projektu přinesl další příležitosti. Společně s Grantonem jsme úspěšně zahájili novou analytickou činnost u dalšího klienta.

Granton komunita

Obrovskou přidanou hodnotou spolupráce je Granton komunita. Je možné předávat si vzájemně zkušenosti u klientů, ale i pomáhat na vlastních projektech Grantonu. Existuje několik běžících projektů, kde se zapojují například i studenti. Zároveň je možné přijít s vlastní iniciativou a získat na ni podporu. Obdobně se Granton u svých zaměstnanců stará o vzdělávání a zvyšování kvalifikace. Je možnost pořádat firemní školení, chodit na přednášky a konference nebo se účastnit různých vzdělávacích kurzů a doplňovat si certifikace.

Potkávat se s Grantoňáky můžete na networkingových, socializačních a jiných akcích, které Granton pořádá. Jak Granton roste, je velká pravděpodobnost, že se s některým z nich potkáte ať už přímo na projektu, nebo celkově u klienta. Je tak možnost zajít si společně na oběd, případně pomáhat s business developmentem.

Mentoring

Granton také nabízí program mentoringu, a to nejen pro Grantoňáky, ale třeba i studenty
ČVUT. Je to příležitost pro všechny, kteří se chtějí dozvědět něco nového, nasát zkušenosti
nebo řeší aktuální problém ve svém oboru. Sezení se nastavují podle potřeby, můžou být jednorázová, ale i dlouhodobá.

Osobně mám možnost být součástí programu od jeho začátku jako mentor. Být mentor a mít zkušenosti je jedna věc, ale naučit se, jak je předávat dále a jak se posouvat tak, aby to bylo užitečné pro ostatní, je velká výzva, za kterou jsem vděčný.

S mentees jsem řešil jak soft skills problémy jako je time management, tak hard skills v oblasti IT a Business analýzy. Konkrétně jsme si na modelovém příkladu ukázali, jak definovat use-casy, datový model, ale i SQL dotazy. Současně i my mentoři si vzájemně předáváme zkušenosti a formujeme celý program.

Shrnutí

Jak je doufám vidět výše, u Grantonu nejste jen položka v tabulce. Procesy zde fungují velmi rychle a na různá rozhodnutí nečekáte týdny a měsíce.

Zkušenost si můžete udělat i svou vlastní u nezávazného rozhovoru – zástupci Grantonu vás rádi přivítají v přátelské atmosféře u dobrého čaje nebo kávy.

1 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!

Share

Read more

Granton life

Martinova cesta Grantonem

Rád bych se s Vámi podělil o svou zkušenost s Grantonem. Myslím si, že za

Granton life

Coffee with Ondřej Petrášek

Work experiences are a vital part of our professional lives, they shape our careers and